2011. 06. 21.

Bekapták

Kik? - az ellenzék és az RMDSZ magyar ellenzéke.

Mit? - a nacionalista horgot (maszlagot).

Vegyük csak sorra a dolgokat.

Az DLP egyik vezető személyisége (Olteanu) elszólja magát a tévében, miszerint közeleg egy közigazgatási területi átrendezés. Rá két napra, Băsescu elnök megjelenik a tévében és elmondja, hogy holnaptól közigazgatási átszervezés lesz, területi. Mindenki a kormányzópárt új közigazgatási térképét nézi és azon hüledezik, hogy hogyan lehetnek ennyire amatőrök.

Erre fel előkerül az RMDSZ térképe is azon máshogy vannak rajzolva a megyék. Mindenki felhördül: Maros, Kovászna és Hargita megye egy fejlesztési régióban van. Az DLP nem kell csináljon semmit – bocsánatkérően vonogatja a vállát. Már senki sem beszél az DLP tervről. Annál nagyobb a felháborodás a „magyar” térképre.

A magyar ellenzék MPP, SZNT, EMNT - mindenki azt mondja, hogy az RMDSZ tartson ki és ne engedjen az DLP-nek. Az RMDSZ az egyedüli álló bástya a románosítási törekvések előtt. És akkor ki a magyar? Ki az egyedüli bástya? Ki aki természetes úton képviseli a magyar érdekeket? Hát az RMDSZ, ha valaki nem tudná!

Másik oldal? Az NLP kitart elképzelése mellet a 8 megyét illetően, és nem enged a magyaroknak. Ezt ki is jelenti az erdélyi románok előtt. Ennyi volt és nem tovább!

De a tervezetet ilyen formában nem lehet átvinni a Parlamenten. Tehát minden marad a régiben. Azzal a különbséggel, hogy az RMDSZ bebizonyította ő az igazi magyar érdekképviselet, az DLP pedig aktivizálta a lemaradó nemzeti érzelmű erdélyi román társadalmat, természetesen saját szavazótáborában.

A cirkusz, és kenyér(hiány) marad a népnek.

Jó televíziózást, jó magyarkodást, jó románkodást – kinek-kinek kedve szerint!

Ki beszélt itt közigazgatási átszervezésről .... ?

ZSENIÁLIS ! ! !

Nincsenek megjegyzések: